Bild på Vera

Vera

Vera är en riktig häxa. Hon sitter ofta framför datorn och letar trollramsor på internet. Hennes mamma och pappa vet inte om att hon är en häxa. Och hon tänker aldrig berätta det för dem! Hennes högsta önskan är att få en kvast, en riktig häxkvast. Och de som är så dyra! De flesta häxor har en katt, men det kommer Vera aldrig att ha. Hon är allergisk mot katter.

Bild på Sira

Sira

Sira är Veras bästa häxkompis. Men första gången de träffades bråkade de ganska mycket. Sira bor med sin mamma och pappa i ett gammalt hus, ett riktigt kråkslott. Hennes föräldrar är också häxor.

Bild på Mara

Mara

Mara heter egentligen Marie, men hon kallas för Mara av sina kompisar. Och av sina elever. Mara är nämligen lärare på häxskolan. Hon är väldigt duktig på att trolla. Och ganska duktig på att lära ut.

Bild på Rasmus

Rasmus

Rasmus är Veras brorsa. Han är ofta taskig. Han vet absolut inte om att Vera är en häxa. I så fall hade han nog varit snällare!

Bild på Karl

Karl

Karl är killen som Vera är kär i. Hur ska hon få honom kär tillbaka? Med trolleri? Tja, varför inte?

Bild på Nallen

Nallen

Vera kan trolla så att saker blir levande. Nallen var den första hon provade på. Det gick väldigt bra. På nätterna sitter nallen och letar trollramsor den också. Nallen är till och med duktigare än Vera på att trolla.